Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Doplačilo za gorivo

Spremembe cen so posledica nihajočih stroškov v transportni industriji, kar vpliva na variabilno doplačilo za gorivo, ki je lahko višji, nižji ali se izniči, skladno s cenami goriva.

Doplačilo za gorivo velja za storitve za notranji promet in imednarodne storitve Time Definite, temelji pa na mesečni povprečni ceni za kerozinsko reaktivno gorivo (USGC)External Link / New Window, kot poroča Ministrstvo za energetiko ZDA.

Doplačilo za gorivo za mednarodne storitve Day Definite temelji na najprimernejši nacionalni meritvi dizelskega goriva. Doplačilo je povezano z maloprodajno ceno v lokalni valuti dizelskega goriva in vključuje dajatve ter davke, ki so tukaj objavljeni. Znotraj Evrope ga meri Generalni direktorat za energetiko in promet Evropske komisije in je objavljen v Oil BulletinExternal Link / New Window.
Indeks bo vpeljan z dvomesečnim zamikom. Na primer, povprečna cena goriva v januarju bo določala doplačilo goriva v marcu. Zamik bo zaradi različnih datumov objave cenovnih podatkov.


DHL Express si pridržuje pravico spremeniti indeks doplačila za gorivo in objavljeno tabelo brez predhodnega obvestila. Višina doplačila in njegova veljavnost je v izključni pravici DHL.