Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Pošiljanje Litijevih Baterij

Zaradi varnostnih razlogov, ki jih je izpostavila letalska industrija, so pravila, ki jih izdaja ICAO/IATA glede pošiljanja litijevih baterij, zaostrena. Posledično jih letalske družbe tudi bolj strogo izvajajo.

Varen prevoz takšnih vsebin po zraku in popolna skladnost s predpisi ICAO/IATA je pravna odgovornost pošiljatelja. IATA je pripravila vodnik, s katerim bodo pošiljatelji razumeli in upoštevali predpise.

Pošiljke, ki vsebujejo litijeve baterije in zahtevajo oznako ali nalepko za litijeve baterije, zahtevajo odobritev za nevarno blago.

Litij-kovinske baterije, pakirane v skladu z navodili za pakiranje 968, sekcija II (nepritrjene litij-kovinske baterije), so prepovedane v DHL Time Definite omrežju.

Litij-ionske baterije, pakirane v skladu z navodili za pakiranje 965, so na potniškem letalu prepovedane, DHL Express pa ponuja omejeno storitev.

Pomembno!

 Litijeve baterije, za katere se ve ali se sumi, da so pokvarjene ali poškodovane, predstavljajo visoko tveganje za varnost osebju in lastnini in jih pod nobenim pogojem ni dovoljeno prevažati z letalom.
Kadar je znano ali se sumi, da je litijeva baterija pokvarjena ali poškodovana v zaprtem prenosnem računalniku, mobilnem telefonu ali drugi napravi, se mora baterija odstraniti pred DHL-ovim prevzemom pošiljke.