Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Poslovanje preko meja – Razumevanje mednarodne trgovine

Mednarodna trgovina je kompleksen proces, a izredna poslovna priložnost. DHL vam lahko pomaga ne le pri usklajevanju s carinskimi zahtevami in svetovanjem pri trgovinski terminologiji temveč tudi s podporo pri uvozu in izvozu tu v Sloveniji.

Poznavanje pravil pri izrazih in trgovinskih pogojih Incoterms®

Izraz “Incoterms” je zaščiteno ime Mednarodne gospodarske zbornice. Pravila in trgovinski pogoji Incoterms® so v mednarodni trgovini prepoznani in sprejeti kot standard in se ob spremenjenih komercialnih pogojih posodobijo.

Znanje o Incoterms® pravila vam zagotavlja nakup blaga od proizvajalca v tujini v skladu s z zakoni, poznavanjem prave dokumentacije in procedur.

Več o carinskem oddelku DHL-a

©iStockphoto.com/sieto
Podjetje DHL Express je svetovni strokovnjak v mednarodni trgovini že več kot 40 let, ki dandanes obdela nekaj milijonov carinskih zahtevkov dnevno. Kot en med največjimi špediterji na svetu vedno zaupamo lokalnim strokovnjakom pri razumevanju različnih carinskih zakonodaj.

Zato z DHL-om kot majhno podjetje takoj pridobite lastne strokovnjake z vsem potrebnim znanjem, ki vam pomagajo krmariti med kompleksnimi zahtevami po carinski skladnosti, specifični terminologiji in zakonih. Naše razumevanje procesov in terminologije vam bo pomagalo vstopiti v nove trge in zgraditi dolgoročne temelje uspešne mednarodne trgovine.

Kaj morate vedeti o izvozu

Kaj morate vedeti o uvozu