Skip to content
Skip to service links: contact, tools, help, the group
Skip to search
Skip to main navigation
Skip to sub navigation
Skip to Footer with links to masthead, print, email a friend and disclaimer
 

Prepoznavanje in preprečevanje zlorab

Blagovna znamka DHL je znana po vsem svetu, saj je podjetje vodilno na področju dostave mednarodnih pošiljk. V podjetju DHL resno obravnavamo zaščito naših strank in njihovih občutljivih podatkov. Pozivamo vas, da ste pozorni na morebitne zlorabe blagovne znamke DHL s strani zlonamernih oseb.

Zloraba blagovne znamke DHL

Zaznani so bili poskusi goljufij spletnih kupcev z nepooblaščeno uporabo imena in blagovne znamke DHL v elektronskih poštnih sporočilih in z grafičnimi elementi, katerih videz daje vtis, da izvira od DHL-a.

Sporočila v večini primerov obsegajo spletno prodajo potrošniških dobrin, pri kateri se lahko plačilo zahteva pred dostavo blaga.

Opozarjamo vas, da DHL ne zahteva takšnega načina plačevanja. DHL storitve zaračunava le za stroške opravljanja DHL-ovih poslovnih transportnih storitev.

To varnostno opozorilo se ne nanaša na konsignatorjevo obveznost plačila stroškov transporta, carin, DDV-ja ali podobnih stroškov, ki se običajno plačujejo ob dostavi.

DHL ne prevzema odgovornosti za kakršne koli stroške, nadomestila ali plačila, ki so nepravilno nastali kot posledica dejavnosti zlorabe.

Če ste prejeli e-pošto, ki vas obvešča, da podjetje DHL poskuša dostaviti pošiljko, in v kateri se od vas za uspešno dostavo pošiljke zahteva odpiranje e-poštne priponke, vas opozarjamo, da je takšno e-poštno sporočilo goljufivo, da pošiljka ne obstaja in da je v priponki lahko računalniški virus.

Prosimo, da e-poštne priponke ne odpirate. Takšna e-pošta in priponka ne izvirata iz podjetja DHL.

Če imate kakršne koli dvome glede resničnosti spletne strani, ki uporablja blagovno znamko DHL, prosimo, da DHL-ove spletne strani vedno obiščete s klikom na povezavo na naši globalni spletni strani.

Prosimo, da goljufiva ali sumljiva DHL-ova e-poštna sporočila prijavite DHL-ovi službi za stranke.

Zlorabe DHL-ovega imena na Bolhi.com

Porast zlorab DHL-ovega dobrega imena na spletnem portalu Bolha.com.

  • Vsak, ki kontaktira DHL, prejme ustrezna navodila
  • Zlorabe iz tujine
  • DHL ne posluje na tak način

V zadnjem času smo prejeli nekaj opozoril, da so različni ponudniki, ki prodajajo predmete višje vrednosti po zelo ugodni ceni, s pretvezo, da jim bo blago dostavljeno z DHL po plačilu, goljufi.
Vse uporabnike DHL-ovih storitev obveščamo, da ni običajno, da bi DHL zahteval plačilo za svoje storitve vnaprej. Če pričakujete pošiljko, ki jo prevaža DHL, vam mora pošiljatelj sporočiti številko tovornega lista. Status pošiljke lahko preverite v našem klicnem centru, kjer vam bodo usposobljeni strokovnjaki za mednarodno pošiljanje znali svetovati.